pirmadienis, kovo 5

Kiek kainuoja buhalterinė apskaita?

Buhalterinė apskaita dažnai yra siejama su vieno asmens darbu. Tai įmonės vyr. buhalterė - ta akiniuota ir kartais ne visai skoningai apsirengusi moteriškė. Iš karto paneigti galima tris stereotipus:

  1. Buhalterinė apskaita dažniausiai vykdoma ne vieno žmogaus, o kelių, nes įmonės finansiniuose reikaluose dalyvauja ir direktorius, ir pardavimų vadovai, ir visi kiti darbuotojai, besinaudojantys įmonės turtu ir darbo priemonėmis. Esant didesnei įmonei, buhalterei į pagalbą ateina apskaitininkės, o kartą per metus rimtai dirbama ir su auditoriais (jei apyvarta yra labai didelė).
  2. Buhalterijoje dirba ne tik moterys, nors jos ir laikomos kruopštesnėmis.
  3. Buhalterės būna linksmos ir simpatiškos, nes skaičiai jų veido ir formų nežaloja.


Bet kuriuo atveju nuolatos iškyla klausimas - kas labiau apsimoka - samdyti įmonę, ar turėti savo buhalterę. Jei įmonė maža, klausimų čia nebelieka. Rinkoje pateikiamos nuo 200 iki 700 litų per mėnesį kainos mažoms įmonėms, į kurias įeina visi įmonės buhalterijos tvarkymo darbai. Tai kur kas pigiau, nei samdyti savo buhalterę bent puse etato, kurti jai darbo vietą.

Buhalterinės apskaitos įmonės dažnai konkrečių kainų neskelbia, nes jas sunku nustatyti. Norint gauti tikslias kainas, dažniausiai reikia užpildyti kontaktinę anketą, kurioje rekomenduojama nurodyti įmonės dydį, darbuotojų skaičių, apyvartas ir t.t. Pagal tai galima nuspręsti, kiek darbo laukia buhalterių, dirbančių buhalterinių paslaugų įmonėje. Buhalterinė apskaita paprastai apmokestinama dviem būdais. Vienas jų - už sugaištas valandas, o kitas - fiksuotas mėnesinis mokestis. Norint išsirinkti, kuris būdas yra tinkamiausias, reiktų pasikonsultuoti su buhalterinių paslaugų įmone, kuri pateiks savo išvadas dėl galimo bendradarbiavimo. Paprastai verslininkai nežino, kiek valandų sugaištama su UAB buhalterija, tad valandinis įkainis gali skambėti baugiai. Dėl to reikia gerai išsiklausinėti apie paslaugas ir buhalterinės apskaitos profesionalų kompetenciją.

Buhalterinė apskaita yra daroma ilgo bendradarbiavimo pagrindu, nes įmonės finansai, finansiniai procesai turi būti išmanomi ir įsigilinami. Keičiant buhalterinių paslaugų bendrovę kas mėnesį, tokio bendradarbiavimo pasiekti neišeina, o paslaugų kaina gali išaugti keletą kartų.

Norėdami sužinoti buhalterinės apskaitos kainas, nuolatos klauskite. Tik žinant daugiau apie įmonės veiklą ir finansus gali būti pasakyta tiksli mėnesio ar valandos kaina, nes dirba ne vienas specialistas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.