antradienis, kovo 6

Buhalteriai Vilniuje


Vilnius - didžiausias Lietuvos miestas ne tik plotu, bet ir verslo gausa. Vilniuje registruota bent trečdalis visos Lietuvos įmonių, todėl jį galima tituluoti ir kaip verslo sostinę.  



Jei įmonių čia daugiausia, tai daugiausia ir vienos su verslu labai tampriai susijusios specialybės žmonių. Buhalteriai Vilniuje turi ką veikti dabar, turės ir ateityje. Atrodo, kad jokios krizės ir sunkmečiai šiai profesijai tikrai negresia, nes įmonės kuriamos vis sparčiau, o buhalterinės apskaitos paslaugos išlieka reikalingos visada.

Buhalteriai Vilniuje dirba keliais frontais. Vieni įsidarbina buhalterines paslaugas teikiančiose įmonėse, kurios klientų trūkumu skųstis tikrai negali. Tai ramus ir paprastas darbas įmonėje nuo 8 iki 17 valandos. Kadangi visa buhalterija tvarkoma internetu, sąskaitos apmokamos pavedimu naudojantis elektronine bankininkyste, toks darbo stilius daug kam yra visiškai priimtinas.

Kiti buhalteriai Vilniuje dirba įmonėje. Jei įmonė turi nemažus grynųjų pinigų srautus, be savo buhalterio, deja, išsiversti gana sunku. Taip buhalteriai dažniausiai dirba per du darbus, nes ne visos įmonės gali pasiūlyti veiklos visą etatą. Taip ir važinėja iš vieno miesto galo į kitą - rytą darbas vienoje įmonėje, o po pietų - kitoje.

Buhalteriai Vilniuje dirba ir iš namų. Tik kartais apsilanko pas klientą susirinkti reikalingų dokumentų. Tai nėra labai patogu, nes dokumentus kažkur kaupti ir laikyti reikia, o kelių įmonių sutarčių ir darbuotojų segtuvų nepasinešiosi. Jei įmonė nedidelė, namuose dirbantis buhalteris - tikras atradimas, nes jo paslaugos kainuoja kiek pigiau (nereikia išlaikyti darbo vietos, mokėti biuro nuomos, komunalinių paslaugų). Bet kuris variantas yra geras, nes didžioji dalis darbų atliekama internetu. Lietuvai iki Anglijos dar toli, kur beveik viskas internetu atliekama, tad buhalteris gali dirbti bet kur, tačiau su kiekvienais metais atsiranda vis naujų paslaugų, teikiamų internetu. VMI stengiasi padėti verslui, nors kartais ta pagalba ir nėra tokia akivaizdi.

Buhalteriai taupo pinigus. Jie daro tai, ko paprastas verslininkas nesugebėtų tinkamai padaryti. Dėl to ši profesija Vilniuje taip vertinama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.